sábado, 9 de agosto de 2008

Renos, renos, renos i més renos

Un cop a Nord Kapp, comencem la baixada per Noruega, visitant tot alló que puguem.

Avui 9 d'agost, hem fet kilometres direcció sud vorejant el mar i amb molt bones vistes. Demà volem anar a les Illes Lofoten, que diuen que no tenen desperdici, ja us ho explicarem!!

PD: Aquest matí a la sortida d'un túnel, ens hem trobat amb una sorpresa molt curiosa, la boca del túnel estava col.lapsada per un ramat de "renos" i no podiem passar. Des de l'altre costat, hi havia tot de turistes fent-nos fotos, i un cop hem espantat el ramat amb uns tocs de bocina, nosaltres també hem parat a fer 4 fotos.
Per aquí d'alt s'ha d'anar molt alerta amb aquests animals perquè cada dos per tres en trobes algún creuant per la carretera.

8/8/08 NORD KAPP


Ahir dia 8 del 8 de 2008 a les 12:25 vam arribar a Cap Nord, després de pagar 195KR per passar un tunel d'uns 7Km i 400KR per entrar dins el que seria el recintre de Nord Kapp (altra vegada tot enfocat a fotre els calers al turisme).

Després de deixar la Marco Polo al aparcament que estava ple d'autocaravanes espanyoles i italianes i hem anat a fer-nos la foto de rigor amb la bola del mòn.

Hem visitat tot el complex que tenen allà muntat i hem anat fent temps esperant que fossin les 00:00h, a veure si teniem sort i podiem veure el sol de mitjanit.

No va haver-hi gaire sort i els núvols tapaven el sol, tot i així les vistes i la "posta de sol" entre cometes van ser una passada, només pel fet de que a les 2h de la matinada estigués clar com a les 9h del matí ja valia la pena. L'únic inconvenient i el que al final ens va fer abandonar després de 4h esperant a veure si sortia el sol, va ser el fred, estavem a 1ºC i molt vent.

Una experiència que recomanem a tothom!

PD: Foto feta a les 3h de la matinada, just abans de tirar la toballola.

Ja hem creuat el cercle polar àrtic


Avui 7 d'agost hem anat a Napapiiri, és el poble del Pare Nöel i on també hi ha la imaginaria línia del cercle polar àrtic.

Com ja ens podiem imaginar és tracta d'un lloc molt comercial, tot encarat a fotre els calers al turisme. Però buenu com que no podiem ser menys, a nosaltres també ens els han près, i ja que erem allà hem entrat a fer una visita al Pare Nöel i els seus follets ens han fet una foto amb ell (A la sortida si la volies havies de pagar-la).

Després de la visita hem continuat el nostre camí cap a Nord Kapp. Pensavem arrivar-hi avui però és més lluny del que ens pensavem així que pararem a dormir pel camí i demà si que arrivarem al destí.

miércoles, 6 de agosto de 2008

6 d'agost des de Rovaniemi

Tal com us vam dir ahir avui hem arribat a Rovaniemi, encara no hem visitat la ciutat ni la casa del pare Nöel, ho farem demà.
Demà passarem el cercle polar àrtic.

Avui hem fet 651 Km i ara mateix estem a 13ºC, es comença a notar el fred del Nord :)
Pel camí hem vist molt bosc i molta aigua, aquí tot és verd. El paissatge és molt bonic.
Per avui poca cosa més a dir, us deixem una imatge de Rovaniemi. La vista que tenim des del camping a les 22h.


martes, 5 de agosto de 2008

Des de Örnsköldsvik (nord de Suècia) direcció Nord Kapp

Hola a tots!!Estem molt bé!
De moment el viatge tot perfecte!Ahir va ploure molt i molt! i aquest matí també una miqueta! Però ara fa un sol que espatarra, tot i que estem a 16ºC.
Per fi em trobat un càmping amb Wi-Fi i podem actualitzar el blog i posar-vos una mica al dia.

Fa 4 dies que vam marxar de Solsona i ja passem a Örnsköldsvik (nord de Suècia), hem fet 3.434 Km, ja ens falta menys per arribar al destí.

Ahir vam travessar d'Alemanya a Dinamarca amb el ferry, feia mal temps i hi havia mala mar, el vaixell es movia una mica, però com que el trajecte va durar poca estona... tot superat!
Un cop desembarcats i desprès de passar per Copenhaguen, vam travesar el pont de Malmö, que uneix Dinamarca i Suècia i és una passada. A partir d'aquí kilòmetres i més kilòmetres fins arribar al nord de Suècia.

Pd1: Pròxima parada Rovaniemi, el poble del Pare Nöel, ja li direm que heu fet molta bondat a veure si per Nadal s'en recorda de vosaltres.

Pd2: Poseu una escala a fora de casa per poder pujar fins la teulada, aquí totes les cases en tenen una així el pare Nöel pot entrar per la xemeneia més facilment. :)

viernes, 1 de agosto de 2008

Tot a punt per marxar!!

Hola!!
Ja ho tenim casi tot preparat per començar el nostre viatge.
Sortirem de Solsona amb la nostra furgo, dissabte 2 d'agost en direcció Cap Nord.
Aquí ens trobareu durant el nostre viatge!!
Anirem actualitzant sempre que puguem i us anirem explicant per on passem.
Si voleu podeu deixar els vostres comentaris!!